CirculArt a Illes Balears

22 de junio de 2022

Un certamen artístic d’ERP per sensibilitzar la societat balear sobre l’impacte dels nostres residus

Repartirà 9.000 € en premis a escala autonòmica i nacional

Arrenca "CirculArt", un certamen artístic per sensibilitzar la societat balear sobre l'impacte dels nostres residus

  • Hi poden participar artistes residents a les Illes Balears, que facin obres de pintura, escultura, dibuix, gravat, ceràmica o fotografia.

  • El guanyador balear rebrà un premi de 1.500 € i competirà pel guardó nacional de 3.000 € amb els premiats de les altres regions participants: Andalusia, Cantàbria i Castella-La Manxa.

  • El termini de presentació està obert des del 21 de juny fins al 6 de novembre de 2022.

  • La decisió del concurs autonòmic es farà a mitjan gener de 2023.

Palma de Mallorca, 22 de juny de 2022

El Certamen Nacional d'Arts Plàstiques CirculArt, amb el qual l'European Recycling Platform pretén sensibilitzar la societat sobre l'impacte dels residus que generem, ha donat aquest 21 de juny el tret de sortida per a la seva segona edició, enguany oberta a artistes de les Illes Balears. El termini de presentació de les obres es prolongarà fins al 6 de novembre de 2022.

CirculArt Illes Balears

Adreçat a creadors que facin obres de pintura, escultura, dibuix, gravat, ceràmica i fotografia, a l'edició d'enguany hi poden participar artistes, majors d'edat, que resideixin a la comunitat autònoma de les Illes Balears. Les obres hauran de girar entorn els preceptes de l'economia circular, bé perquè estan fetes amb materials reciclats, per mostrar l'impacte dels residus o perquè se centren en possibles actuacions que contribueixin a la protecció del medi ambient.

9.000 € en premis a escala autonòmica i nacional

L'obra guanyadora de CirculArt a les Illes Balears rebrà un premi dotat amb 1.500 €. A més a més, competirà juntament amb els guanyadors de les altres tres comunitats autònomes participants en aquesta edició (Andalusia, Cantàbria i Castella-La Manxa) pel premi nacional de 3.000 euros, per la qual cosa el vencedor del certamen nacional obtindrà premis per un total de 4.500 euros. CirculArt repartirà enguany un total de 9.000 € en premis autonòmics i nacionals. També es lliuraran dos accèssits de caràcter honorífic a cada regió.

En la seva primera edició, 120 autors de les CAs d'Astúries, Castella-Lleó, Madrid i Múrcia ens van mostrar, des de la visió artística particular de les seves obres, les actuacions que tots i cadascun de nosaltres podem fer per assolir un futur més sostenible, amb la mirada posada a mitigar la generació de residus, com també l'impacte mediambiental i social que comporta.

"Esperem que aquesta nova edició també aconsegueixi captar l'atenció dels artistes de les illes i de la resta de les comunitats autònomes participants, i que presentin les seves obres en aquest espai creatiu, dissenyat per despertar el costat mediambiental de la nostra consciència. El nostre objectiu és millorar les xifres de la primera edició de CirculArt, que per si mateixes van ser excel·lents, i a més si es té en compte que era un concurs nou. Un èxit que, a més a més, s'ha vist reconegut recentment amb un dels premis a les 100 millors idees de l'any d'Actualidad Económica", explica Laura Alonso, directora d'European Recycling Platform España.

Inscripcions, exposició i lliurament de premis

Els artistes interessats hauran d'inscriure les seves obres a través de la plataforma digital mundoarti (https://circul-art.es/ca/participa-ca/). El guanyador balear es coneixerà, juntament amb els premiats a les altres tres comunitats participants, a mitjan gener de 2023, i el jurat farà públic el nom del vencedor nacional en el transcurs del lliurament de premis, que tindrà lloc a finals de gener.

Aquesta iniciativa forma part dels compromisos que té l'European Recycling Platform en matèria de conscienciació i sensibilització ciutadana. ERP és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE), piles i bateries (RPA). Entre els seus objectius s'hi inclouen també la sensibilització i conscienciació social per a la gestió correcta dels residus i el foment de l'economia circular.

Per a més informació sobre CirculArt A ILLES BALEARS

News & Events

Noticias y Eventos sobre la gestión de residuos y la responsabilidad ampliada del productor

Descubre las últimas noticias y tendencias en el sector de la gestión de residuos y la responsabilidad ampliada del productor, incluyendo actualizaciones sobre normativas medioambientales, avances en la economía circular y soluciones innovadoras para el reciclaje de aparatos electrónicos. En nuestro blog, expertos en reciclaje te ofrecemos información relevante y útil para ayudarte a tomar decisiones informadas sobre la gestión de residuos en tu empresa.