Green Alley Award 2016 – yhdistetään vihreät ideat

28 huhtikuun, 2016

Berliini, Lontoo ja Helsinki

Green Alley Award 2016 kutsuu kaikkia vihreän liikeidean omaavia nuoria yrittäjiä osallistumaan kilpailuun. Eurooppalaiset start-upit ja yrittäjät voivat osallistua kilpailuun 27.7.2016 asti.

ERP Finland on Green Alley Award 2016, Euroopan ensimmäisen kiertotalouden start-up -kilpailun, virallinen yhteistyökumppani. Olemme innoissamme päästessämme tekemään yhteistyötä tätä start-up -kilpailua vuodesta 2014 järjestäneen Green Alleyn kanssa. Etsimme parhaita kiertotalouteen siirtymistä vauhdittavia liikeideoita yhdessä saksalaisen joukkorahoitus-pioneeri Seedmatchin ja lontoolaisen yrityshautomo Bethnal Green Venturesin kanssa.

Kutsumme nyt suomalaisia start-upeja ja yrittäjiä osallistumaan European Green Alley Awardiin 27.7.2016 mennessä. Haemme luovia uusia ideoita jotka vauhdittavat siirtymistä kiertotalouteen!

Green Alley Awardiin voi osallistua, mikäli start-upin liiketoimintamalli liittyy luonnonvarojen suojelemiseen ja jätevirtoihin. Tämä voi tapahtua uusien teknologioiden, palveluiden tai tietoisuutta lisäävien toimenpiteiden kautta. Esimerkkejä ovat:

  • Jätteen, tuotepakkausten, SERin, paristojen, aurinkokennojen, muovien jne vähentäminen, uudelleenkäyttö tai kierrätys
  • Uusiutumattomien luonnonvarojen korvaaminen kierrätettävillä materiaaleilla
  • Tuotteiden käyttöiän pidentäminen korjaamalla tai kunnostamalla
  • Tuotteiden ja materiaalien kierrätettävyyden kehittäminen
  • Tuotteiden suunnittelun kehittäminen tuotteen koko elinkaaren aikaisen ympäristövaikutuksen näkökulmasta
  • Materiaalikierron varmistaminen kierrätyksen kautta
  • Kierrätyksestä ja kestävän kehityksestä tiedottaminen uusien palveluiden, tuotteiden tai teknologioiden avulla
  • Tuottajavastuun vahvistaminen eurooppalaisen sääntelyn kautta

 

Viime vuoden Green Alley Awardissa huomasimme Berliinin ja Lontoon vilkkaiksi vihreiden start-upien keskuksiksi. Tänä vuonna on haluamme todistaa, että Helsinki ja Pohjois-Eurooppa ovat vähintään samalla tasolla. Suomalaisten kuluttajien ympäristötietoisuus on korkealla tasolla, ja sähkö- ja elektroniikkaromun keräys on vahvalla kehityksellään mukana luomassa pohjaa kestävälle kiertotaloudelle. Olli Alanen, ERP Finlandin maajohtaja, toteaa: ”Lontoon ja Berliinin tavoin myös Helsinki voidaan nähdä sen raikkaan ja nuorekkaan start-up –skenen muokkaamana kaupunkina. Vanhoja ajatusmalleja haastetaan, eikä uusien lähestymistapojen valintaa kartella. Uskomme vakaasti että koko alan ohella myös ERP:n jäsenet tulevat hyötymään vihreiden start-upien innovatiivisuudesta.”

Osana kansainvälistä arviointiryhmää ERP Finland käsittelee ja arvioi kaikki hakemukset ja osallistuu Green Alley Award 2016 –finalistien nimittämiseen. Kuusi finalistia kutsutaan Berliinissä järjestettävään päivän kestävään finaalitapahtumaan, jossa he pääsevät muokkaamaan liikeideoitaan workshopeissa huippu-asiantuntijoiden tuella. Tapahtumaan kutsutaan mukaan myös muita kansainvälisiä asiantuntijoita – kaikki kokeneita kiertotalouden ammattilaisia.

Tapahtuma antaa tietenkin samalla kaikille kuudelle finalisti- start-upille ainutlaatuisen mahdollisuuden laajentaa verkostoaan arvokkailla kontakteilla. ”Näemme, että tämä kilpailu tarjoaa hyvän mahdollisuuden hedelmälliseen yhteistyöhön start-upien ja alan asiantuntijoiden välillä. Kokemus vanhan ja uuden talouden kohtaamisesta tulisi jakaa ja uusia bisnesmalleja tulisi arvioida niiden euroopanlaajuisen potentiaalin perusteella.” kertoo Olli Alanen

Workshopien ja asiantuntijoiden puheiden jälkeen kaikilla kuudella finalistilla on 5 minuutin tilaisuus pitchata vihreän start-upinsa takana olevaa ideaa kansainvälisen tuomariston sekä lehdistön, start-upien ja vakiintuneiden yritysten edustajien muodostaman yleisön edessä. Tuomariston arvioitua pitchaukset vakuuttavin osallistuja voittaa Green Alley Award 2016 –kilpailun. Palkinto ei ole vain muodollinen tunnustus, vaan sisältää myös 30,000 euron arvoisen paketin rahaa ja palveluita. Lisäksi palkinto tarjoaa mahdollisuuden osallistua hautomo-ohjelmaan ja tukea sijoittajien tai joukkorahoituksen hankintaan. Myös mainitsemisen arvoista on voittajan saama kuuden kuukauden sponsoroitu pääsy Green Alleyn coworking-tilaan Berliinissä.

Lisää tietoa kilpailusta löydät Green Alley award:n sivuilta.

Uutiset ja tapahtumat

Tuoreimmat uutiset ja tapahtumat

Kyse ei ole vain prosessista ja vaatimustenmukaisuudesta, vaan myös verkottumisesta. ERP jakaa tietoa, näkemyksiä ja uutisia, jotta voimme yhdessä edistää kestävää agendaa.