ERP Norge bak oppkjøp av Serva

april 16th, 2021

ERP Norge (European Recycling Platform Norge), en del av Landbell Group, offentliggjorde nylig at selskapet har kjøp opp 100 prosent av selskapet Serva. – Med dette forsterker vi ytterligere vår posisjon som returselskap i markedet, sier administrerende direktør i ERP Norge, Sonja Hunstad Rytter.

 

Fusjonen vil støtte begge selskapers ambisjon om å være markedets foretrukne partner innen produktrelaterte miljøvennlige løsninger. Videre sikrer fusjonen selskapene et strategisk grunnlag for å tilby et enda høyere nivå av bærekraftige tjenester som hjelper bedrifter til å etterleve gjeldende regelverk og krav gjennom returløsninger i Norge.

 

Elektronikk og batterier

– Vi i ERP Norge har lenge ønsket å styrke vår organisasjon, og med oppkjøpet av Serva AS styrker vi vårt team med nye ansatte som besitter stor kompetanse innen produsentansvar og EE-avfall. Med dette forsterker vi også ytterligere vår posisjon som returselskap, både innen elektronikk – men også innen batterier, som nå er en ny tjeneste vi vil kunne tilby våre medlemmer, sier Rytter, administrerende direktør i ERP Norge.

 

Serva vil tilby batterilisenser, hvilket vil skape viktige synergier og representere en merverdi for medlemmer av ERP Norge. ERP Norge vil også kunne dra veksel på strategisk personale som Omar Khalid Mir fra Servas Markedsavdeling og Thor Christian Wiik Svendsen, administrerende direktør og grunnlegger av Serva AS.

 

Øke markedsandeler og lønnsomhet

– Med minimale investeringer og i konkurranse med sterke aktører har vi siden 2018 lykkes med å bygge Serva fra start til salg. Vi har utnyttet flere tiår med erfaring og relasjoner fra våre ulike roller og selskaper i dette markedet til å utfordre både kunder og leverandører med nye måter å samarbeide og tenke på. Sammen med ERP Norge ser vi et enormt potensial knyttet til leverandører, internasjonale kunder og utvikling. Vi ser uten tvil frem til å samarbeide med våre nye kolleger i ERP, og til å øke markedsandeler og lønnsomhet sammen, sier Thor Christian Wiik Svendsen.

 

Administrerende direktør i Landbell Group, Jan Patrick Schulz, poengterer at oppkjøpet er i tråd med konsernets forretningsmål om å stadig utvikle og forbedre løsninger som gagner både miljøet og konsernets kunder:

 

– Fusjonen mellom ERP Norge og Serva er et viktig og naturlig skritt i denne retningen. Sammen kan vi best utnytte vår felles ekspertise og erfaring, og la dette komme kundene til gode. Dette har vi allerede vist i samarbeid med ERP i mange andre europeiske land, avslutter Schulz.

 

Kontaktpersoner:

Sonja Hunstad Rytter, Country General Manager, ERP Norway AS, E-mail: s.rytter@erp-recycling.org, telephone: +47 977 24 014

Thor Christian Wiik Svendsen, Managing Director and Founder, Serva AS, E-mail: thor@serva.no, telephone: +47 900 91 249

 

 

Om Landbell Group og ERP Norge AS:

  • Landbell Group er en internasjonal leverandør av tjenester og rådgivning innen miljøbasert og kjemisk regelverk. Konsernet tilbyr retur- og innsamlingsløsninger for ulike avfallsstrømmer, sammensatte rådgivningstjenester, samt totalleveranser for programvareløsninger.
  • Landbell Group startet som en emballasjeordning i Tyskland i 1995, og drifter i dag 32 retur- og innsamlingsordninger over hele verden. Konsernet bidrar til at mer enn 32.000 aktører fra over 50 land kan etterleve og oppfylle deres forpliktelser knyttet til sitt utvidede produsentansvar.
  • ERP Norge ble en del av Landbell Group i 2014. ERP Norge ble etablert i 2002, som en konsekvens av EU-direktivet Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE). ERP Norge er den første og eneste pan-europeiske organisasjonen for produsentansvar med tillatelse til å operere i land som Østerrike, Danmark, Finland, Irland, Italia, Norge, Spania, Storbritannia og flere.

Landbell Group og ERP Norge har samlet inn mer enn 5 millioner tonn emballasje, mer enn 3,5 millioner tonn av elektronisk avfall, og mer enn 80.000 tonn bærbare batterier. For ytterligere informasjon om ERP Norge, se www.landbellgroup.com og www.erp-recycling.org.

 

For information in english click here

Nyheter

Siste nyheter og hendelser

Det handler ikke bare om prosess og etterlevelse, men også om nettverksbygging. ERP deler kunnskap, innsikt og nyheter slik at vi sammen fremmer den bærekraftige agendaen.