Victoria og Verdensmålene

september 6th, 2021

European Recycling Platform støtter udvikling af børnebog om ansvarligt forbrug og ansvarlig produktion

Guldgravere, racerkørere og papirproducenter. I alderen ti til tolv år. Dyb koncentration, kreativitet og latter. I onsdags blev den tiende bog om Victorias rejse udi Verdensmålene lanceret. 130 nysgerrige og glade elever fra fjerde til sjette klasserne på Herlufmagle skole i Næstved Kommune bidrog til, at boglanceringen var præget af latter og høj aktivitet.

Bogen ”Avocado-Mysteriet” i serien om Victoria & Verdensmålene har fokus på Verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion. I bogen følger vi den kloge, modige Victoria på 12 år, som sætter sig for at finde ud af, hvorfor de voksne smider så mange ting ud, og hvad kan vi gøre for at undgå det.

Journalist Jesper Tornbjerg har skrevet bøgerne om Victoria. Han fortæller, at han har haft børn i alderen 9-12 år i tankerne, da han udviklede serien om Victoria & Verdensmålene med et mål om at skrive 17 bøger - en bog til hvert verdensmål - og fortsætter, at ”bøgerne om Victoria giver skolebørn en forståelse for Verdensmålenes betydning i deres hverdag og i deres fremtid.”

Bogen om Verdensmål 12 er ifølge Jesper Tornbjerg allerede blevet modtaget positivt med udgivelser på 20.000+ eksemplarer, hvilket er rekord. Jesper fortæller, at en lærer netop har sendt en sms og skrevet, at det er en super god bog, og at eleverne ”er meget interesserede og nysgerrige”. Ifølge Jesper Tornbjerg er det skulderklap næsten det bedste, man kan få som forfatter.

Temaet om ansvarligt forbrug og produktion er vigtigt, og Jesper Tornbjerg har oplevet stor interesse fra virksomheder og Næstved kommune, som har bidraget til produktionen og udgivelsen af bogen.

En af virksomhederne, som har bidraget, er European Recycling Platform, hvor direktøren for den danske afdeling Torben Frahm, fortæller; ”Vi ved, at de gode vaner – også når det gælder om at indsamle gammelt elektronik og batterier – skal etableres i barndommen. Samtidig er det også de yngste generationer, som får de største udfordringer med miljøet, hvis vi ikke sætter ind på at minimere affald gennem indsamling og øge genanvendelse og genbrug.”

Torben Frahm deltog i lanceringen af bogen i Ressource City’s nedlagte papirfabrik. Omgivet af de nysgerrige børn fortæller Torben Frahm, at ”det giver det så meget mening at sætte fokus på børnene og inddrage dem. De fortæller mig jo også, at de vil tage ansvar derhjemme, så forældrene også bliver bedre til at indsamle elektronik – og måske reparere en enkelt gang, før de smider deres gamle mobiltelefoner ud.”

De foreløbig ti bøger er suppleret med omfattende undervisningsmaterialet udviklet af Rikke Falkenberg Kofoed fra Leg med IT. Bøgerne er distribueret til landets 2.300 grundskoler med tre eksemplarer til hver, så lærerne kan vurdere, hvordan de kan bruge det i undervisningen.

Avocado-Mysteriet beskriver, hvordan vi som samfund, men også enkeltindivider, skal tage bedre vare på, hvordan vi forbruger og genanvender.  Du kan læse mere om Victoria & Verdensmålene og bestille dem her: www.victoriaogverdensmaalene.dk

Nyheder og events

Seneste nyheder og events

Det handler ikke kun om proces og compliance, men også om netværk. ERP deler viden, indsigt og nyheder, så vi sammen kan fremme den bæredygtige dagsorden.