Ilmansaastetta vastaan taisteleva startup koppasi Green Alley Awardin

28 lokakuun, 2016

Saksalainen, ilmansaastetta vähentävä startup Green City Solutions voitti kansainvälisen Green Alley Awardin Berliinissä.

Eilen torstai-iltana saksalainen Green City Solutions vakuutti kansainvälisen asiantuntijatuomariston Green Alley Awardissa Berliinissä. Green City Solutions on kehittänyt IoT-teknologialla varustetun sammalseinämän, joka imee itseensä ilmansaastetta vähentäen samalla suurkaupunkien tukahduttavaa kuumuutta. Startupin installaatio, CityTree, imee vuosittain noin 100 kiloa hiilidioksidia. Vastaavaan tulokseen vaadittaisiin 275 puuta.

Green City Solutionsin ratkaisua käytetään jo niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Voittaja koppasi itselleen rahapalkinnosta sekä eduista koostuvan paketin, joka yltää arvoltaan 30 000 euroon. Lisäksi illan mittaan kuusi finalistia Suomesta, Saksasta, Ranskasta ja Englannista esitti liikeideansa tuomaristolle ja yleisölle: mukana kisasi muun muassa suomalainen ResQ Club, joka on kartuttanut medianäkyvyyttä ravintoloiden ruokahävikkiä vähentävällä sovelluksellaan.

“Green City Solutions löi itsensä läpi, koska keksintönsä avulla se tarjoaa ratkaisun yhteen ihmiskunnan suurimmista ympäristökriiseistä. Startupin installaatio on täysin uudenlainen idea, jota voidaan soveltaa myös maailmanlaajuisesti. Lisäksi Green City Solutions esitti bisnesideansa selkeästi ja asiantuntevasti”, toteaa Jan Patrick Schulz, Green Alley Investment GmbH:n toimitusjohtaja.

Myös Naomi Climer, englantilaisen Institution of Engineering and Technologyn (IET) entinen rehtori ja Green Alley Award 2016:n suojelija, valaisi voittajan valintaa: “Tuomaristo päätyi valitsemaan Green City Solutionsin voittajaksi, koska se yhdistää sekä modernia IoT-teknologiaa että luonnon omia toimintamalleja. Se on helposti toteutettavissa, ja sitä voidaan soveltaa laajemminkin. Nämä tekijät olivat avainasemassa tuomariston tehdessä päätöstään. Omasta näkökulmastani kaikilla näillä ideoilla on potentiaalia. Toivotan jokaiselle startupeista menestystä jatkossakin. Olen varma, että he kaikki tulevat löytämään sopivan sijoittajan liiketoiminnalleen.”

Ennen ratkaisevaa esitystään finalistit osallistuivat päivällä työpajoihin ja saivat sparrausta teollisuuden ja jätteenkäsittelyn asiantuntijoilta. Työpajoissa startupeilla oli mahdollisuus hioa bisnesideoitaan yhdessä asiantuntijioden kanssa.

Palkintotilaisuuden keynote-puheenvuoron piti RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren, joka jakoi kokemuksiaan yrityksen perustamisesta. Läsnäolevia startupeja hän neuvoi olemaan lannistumatta takaiskuista ja luottamaan omaan vaistoonsa. Suomalainen RePack voitti Green Alley Awardin vuonna 2014 ja laajentaa parhaillaan toimintaansa Saksan ja Hollannin markkinoille.

Palkintotilaisuudessa päästiin seuraamaan myös paneelikeskustelua aiheesta “perinteisen liiketoiminnan kuolema?”. Keskustelijat pohdiskelivat muun muassa, miten vakiintuneet ja uudet yritykset voisivat oppia toisiltaan siirryttäessä kohti kiertotaloutta. Keskusteluun osallistuivat Kieren Mayers (Sony Interactive Entertainment Europe), tri. Maja Goepel (Wuppertal Institute), Tom Robinson (Adaptavate, Green Alley Award 2015 -voittaja) ja Moritz Zyrewitz (kaputt.de, Green Alley Award 2014 -finalisti). Keskustelua johti saksalaisen ARTE Magazinin päätoimittaja Shila Meyer-Bejaht.

Vuodesta 2014 saakka Landbell AG:n tytäryhtiö Green Alley on vuosittain palkinnut bisnesideoita jätteen- ja resurssinhallinnan alalta. Nyt kolmantena vuonnaan Green Alley Award sai lähes 200 hakemusta 52 maasta.

Green Alley Awardissa on mukana useita yhteistyökumppaneita: joukkorahoitusalusta Seedmatch, kiihdyttämö Bethnal Green Ventures ja European Recycling Platform (ERP) Finland.

Tietoa Green Alley Awardista

Green Alley Award on vuosittain yrittäjille ja startupeille suunnattu kilpailu, jonka järjestäjiin lukeutuu vaikuttajia kiertotalouden ja eurooppalaisen yrittäjämaailman verkostoista. Saksalainen Green Alley, kilpailun alullepanija ja kiertotalouden sijoittaja, on työskennellyt saksalaisen joukkorahoituksen pioneerin Seedmatchin kanssa vuodesta 2014. Muita yhteistyökumppaneita ovat lontoolainen yrityskiihdyttämö Bethnal Green Ventures, joka toimii teknologiapainotteisten ympäristö- ja yhteiskunta-alan startupien parissa. Tämän vuoden ykköskumppani on European Recycling Platform (ERP) Finland, joka tarjoaa elektroniikkalaitteiden ja paristojen kierrätyspalveluita.

Uutiset ja tapahtumat

Tuoreimmat uutiset ja tapahtumat

Kyse ei ole vain prosessista ja vaatimustenmukaisuudesta, vaan myös verkottumisesta. ERP jakaa tietoa, näkemyksiä ja uutisia, jotta voimme yhdessä edistää kestävää agendaa.