Green Alley Award 2017: Hae nyt

4 toukokuun, 2017

ERP Finland tukee vuosittaista liiketoimintakilpailua kiertotalouden startupeille ja eko-yrittäjille.

Kiertotalous on mahdollisuus yrityksille: Green Alley Awardin haku vuodelle 2017 avataan!

Viime vuonna ERP Finland linjasi, ettei ainoastaan toimiminen tuottajavastuun ja siihen liittyvien palveluiden tarjoajana riitä. ERP Finland liittyi Green Alley Awardin, eurooppalaisen startupeille ja ekoyrittäjille suunnatun liiketoimintakilpailun kumppaniksi. ”Haluamme olla kehityksen kärjessä ja ymmärtää minne kiertotalous tulee jatkossa kehittymään.” kertoo Olli Alanen, ERP Finlandin maajohtaja. Tänä vuonna kilpailu järjestetään neljännen kerran, ja ERP Finland ontoista kertaa sen kumppanina. Yhdessä Green Alleyn, saksalaisen joukkorahoituspioneerin Seedmatchin, lontoolaisen Bethnal Green Ventures -kiihdyttämön sekä irlantilaisten H2 Compliancen ja R2PI-ohjelman kanssa ERP Finland haluaa rohkaista nuoria yrittäjiä hakemaan kilpailuun palvelullaan, teknologiallaan, tuotteellaan tai kampanjallaan.

Hakemuksia otetaan vastaan 25.7.2017 asti. Kaikki ohjeet, lisätiedot ja sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta www.green-alley-award.com

“Mukaantulo Euroopan laajuiseen startup-kilpailuun oli jotain uutta ja raikasta meille. Kilpailun tunnettuus Suomessa kasvaa, ja jo viime vuonna hakijamäärät ylittivät odotuksemme,” kertoo Olli Alanen, ERP Finlandin maajohtaja.

Viime vuonna kilpailu sai 191 hakemusta yli 50 maasta. Kilpailuun osallistui lähes kolmekymmentä suomalaista startupia ja yrittäjää, joista ravintolahävikin vähentämiseen keskittyvä ResQ Club pääsi mukaan finaaliin.

”Halusimme uusia osallistumisemme ja hyödyntää vahvemmin viime vuonna rakennettuja verkostoja. Uskon meidän saavan paljon hakemuksia Suomesta ja myös muista Pohjoismaista.”

Kenelle kilpailu on suunnattu?

Green Alley Awardiin voi osallistua, mikäli startupin liiketoimintamalli liittyy luonnonvarojen suojelemiseen, jätteiden vähentämiseen tai kemikaalien käsittelyyn. Tämä voi tapahtua uusien teknologioiden, palveluiden tai tietoisuutta lisäävien toimenpiteiden kautta. Startupin kehitysasteen kannalta rajoituksia ei ole, eliesimerkiksi liiketoimintamallin ympärille ei ole vielä tarvinnut perustaa yritystä.

Mitä pitää mielessä hakemusta tehdessä?

Viimevuotisen hakemusten arvioinnin perusteella Olli Alanen haluaa antaa yhden neuvon.

”On tärkeää, että pitch-deck on mukautettu kilpailuun. Se antaa tärkeän ensivaikutelman kansainvälisen valintaryhmän jäsenille ja parantaa hakemuksen saamaahuomiota oleellisesti.”

Kun hakuaika sulkeutuu 25. heinäkuuta, ERP Finland ja muut Green Alley Awardin partnerit käsittelevät ja arvioivat kaikki hakemukset. Kuusi vakuuttavinta startupia kutsutaan yksipäiväiseen finaalitapahtumaan, joka järjestetään Berliinissä marraskuussa. Päivän päätteeksi järjestetään pitchauskilpailu ja kansainvälinen tuomaristo valitsee tämän vuoden voittajan.

Mitä finalistit ja voittaja saavat?

Finaalitapahtumassa kaikki finalistit yhteen sovitetaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa keskustelu- ja sparraustyöpajoihin, joissa he saavat valmennusta. Sen jälkeen finalistit pääsevät esittämään ideastaan viiden minuutin pitchin yleisölle, lehdistölle ja tuomaristolle.

Green Alley Award 2017 -voittaja saa palkintopaketin, jonka kokonaisarvo on 30 000 euroa. Tämä sisältää 7 000 euroa käteistä, pääsyn laajaan eurooppalaisten kiertotalouden verkostoon sekä osallistumisen SLUSH-tapahtumaan Helsingissä loppuvuodesta.

Uutiset ja tapahtumat

Tuoreimmat uutiset ja tapahtumat

Kyse ei ole vain prosessista ja vaatimustenmukaisuudesta, vaan myös verkottumisesta. ERP jakaa tietoa, näkemyksiä ja uutisia, jotta voimme yhdessä edistää kestävää agendaa.