Green Alley Award 2017: voittaja on Sulapac

11 marraskuun, 2017

Helsinkiläisen yrityksen ekologinen vaihtoehto muovipakkaukselle teki vaikutuksen.

Berliini 10.11.2017 Suomalainen startup-yritys Sulapac voitti eilen illalla jaetun kiertotalouden startupeille tarkoitetun European Green Alley Award 2017 -yrityskilpailun. Suvi Haimin ja Laura Kyllösen kehittämä ekologinen pakkausratkaisu puusta ja luonnonperäisistä sidosaineista tarjoaa vaihtoehdon muovipakkauksille. Sulapac voitti Berliinissä pidetyssä finaalitapahtumassa palkintopaketin, jonka arvo on noin 30 000 euroa.

”Sulapac vakuutti raadinkehittämällään korkealaatuisella materiaalilla, joka vastaa markkinoiden monipuolisiin vaatimuksiin. Vasta vuoden ikäinen startup on osoittanut, miten idea voidaan toteuttaa onnistuneesti hyvin lyhyessä ajassa. Esimerkiksi Suomessa kosmetiikkabrändi Niki Newd käyttää jo Sulapacin voidepurkkeja. Ratkaisussa on mielestämme valtava potentiaali, ja haluaisimme tulevaisuudessa nähdä Sulapacia myös saksalaisissa myymälöissä”, sanoo Landbell Groupin toimitusjohtaja Jan Patrick Schulz.

”Olen erittäin iloinen, että Sulapac toi Green Alley Award 2017:n voiton Suomeen. Tämä osoittaa, että suomalaiset yrittäjät kuuluvat Euroopan innovatiivisten yritysten kärkeen. Siirtyminen kohti kiertotaloutta on alkanut meillä vuosia sitten, ja se saa suomalaiset pärjäämään hyvin kilpailussa.” toteaa ERP Finlandin toimitusjohtaja Olli Alanen. Sulapac oli kolmas Green Alley Awardin suomalaisfinalisti RePackin ja ResQ Clubin jälkeen.

Landbell Group on palkinnut vuodesta 2014 lähtien vuosittain jätteitä ja resurssienhallintaa koskevia ideoita Green Alley Awardilla. Palkinnon kumppaneita ovat joukkorahoituspalvelu Seedmatch, lontoolainen Bethanal Green Ventures -kiihdyttämöohjelma, European Recycling Platform (ERP) Finland sekä EU:n tukema Horizon 2020 -projekti R2Pi.

Neljänteen Green Alley Awardiin saapui yli 200 hakemusta yli 40 maasta.

Lisätietoja Green Alley Awardista, kaikista finalisteista sekä ladattavaa kuvamateriaalia löytyy osoitteesta www.green-alley-award.com.

Green Alley Award

Green Alley Award jaetaan vuosittain eurooppalaisille kiertotalouden uusille yrityksille ja startupeille. Green Alley Awardin järjestäjä on Landbell Group partneriverkoston tuella, joka käsittää kansainvälisiä kiertotalouden ja eurooppalaisia startup-yrityksiä. Saksalainen joukkorahoituksen edelläkävijä Seedmatch on ollut mukana alusta lähtien eli vuodesta 2014 alkaen. Muita Green Alley Awardin partnereita ovat brittiläinen Bethnal Green Ventures -kiihdyttämöohjelma ympäristö- ja sosiaalialan teknologiasuuntautuneille startupeille sekä R2Pi, joka on Horizon 2020-projekti, ja Landbell Group -yritykset.

 

Tiedotus

DWR eco GmbH Doreen Rietentiet Puh.: +49 30 609819506 moc.oce-rwd@yellaneerg

Uutiset ja tapahtumat

Tuoreimmat uutiset ja tapahtumat

Kyse ei ole vain prosessista ja vaatimustenmukaisuudesta, vaan myös verkottumisesta. ERP jakaa tietoa, näkemyksiä ja uutisia, jotta voimme yhdessä edistää kestävää agendaa.