Miljødirektoratet: Ikke overbelast anleggene

mars 20th, 2020

Som et resultat av koronasituasjonen opplever gjenvinningsstasjonene stor pågang.

Nå ber Miljødirektoratet folk om å oppbevare så mye som mulig av avfallet hjemme inntil videre. Mange velger å bruke den ekstra hjemmetiden på å rydde i hus og i hage. Det har ført til stor pågang på gjenvinningsstasjonene. Derfor går Miljødirektoratet onsdag ettermiddag ut med en oppfordring: ikke overbelast anleggene. 

Flere av anleggene har allerede stengt for privatpersoner, eller redusert åpningstidene. Den økte pågangen fører ikke bare til at anleggene overbelastes, men også til økt smittefare. Det er likevel viktig at anleggene holder driften i gang for å håndtere samfunnskritiske oppgaver.  

Miljødirektoratet skriver på sine hjemmesider at de oppfordrer folk flest til å kun levere det avfallet som “kan gi problemer med lukt, skadedyr, smitteproblemer, brannrisiko eller annen risiko for helse og miljø”. Resten lagres hjemme til situasjonen endrer seg.

Hele artikkelen kan leses hos Miljødirektoratet

Nyheter

Siste nyheter og hendelser

Det handler ikke bare om prosess og etterlevelse, men også om nettverksbygging. ERP deler kunnskap, innsikt og nyheter slik at vi sammen fremmer den bærekraftige agendaen.